Matbudsjett

Privat Økonomi

 

Spar penger på maten, men ikkje kosen!!!

 

 

 

En av de store postene i privatøkonomien er mat.

 

Mat er noe som er livsviktig og tar en stor bit av lønningen din. Derfor er det lurt å ha stor fokus på akkurat dette med mat og hvor mye du bruker på mat.

 

For å få bedre kontroll på hva du bruker på mat, er det anbefalt at du bruker litt tid og energi på å lage et matbudsjett som er enkelt å følge og i tillegg lager du deg et lite mat regnskap for å gjøre det enklere for deg å følge med om du greier budskjette.

 

 

 

Det kan også være lurt å planlegge mat uken. Lage en enkel uke-plan der du skriver man-til søndag der du fyller inn hva som skal være til middag. I helgene kan dere legge inn lunsj også. Eg anbefaler deg også å se i matbutikkene sine kundeaviser når du planlegger uke menyen. For da kan du planlegge den etter tilbuda. Dermed sparer du penger. I tillegg kan det være lurt å se om de har noen nedpriset varer pga dato som du kan kjøpe når du er innom butikken. Dette er fordi mange butikker priser ned varer når de nærmer seg dato for å slippe å kaste de og tape alt for mye penger.

 

 

I tillegg må du tenke på om du skal ha med niste på jobben. Vi bak bloggen anbefaler deg i å lage lunsj hjemme siden det gjør at du kan spare mange 100 i løpet av en måned om ikke 1000. som du kan bruke på andre ting. Det kan være rester etter middag, eller du kan bake noen horn, smørre noen brødskiver, osv...

 

 

En annen måte å spare mye penger på er å bruke søndagene til en mat dag: Mat dagen bruker du til å lage mye hjemmelaget mat. Som for eksempel horn, rundstykker, brød, fryser kokte poteter, hjemmelaget lapskaus, kjøttkaker osv. Dette gjør det enklere i kvar-dagen til å spise sunnere og i tillegg får du raske hjemmelagede middager på 1-2-3.

 

 

I tillegg bør du vurdere å kutte ut brus, søtsaker og slike ting og heller spise frukt. For ser du på kg prisen er det mye billigere å kjøpe saft og frukt. Ønsker du litt sjokolade i helgene så anbefaler vi at du kjøper smågodt. For ser du på kg prisen på sjokoladen kan du se at smågodt koster en brøkdel av prisen selv om det er fare for at du blir litt ivrig med å fylle opp smågodt posen. Dette vil igjen gjøre at du sparer 100 vis av kroner i måneden.

 

Ett annet tips, ønsker du å kjøpe snop til helgen, kjøp smågodt Ser du på kg prisen ligg den fra 59 til 150 kroner alt etter vor du handler smågodt. Men ser du på samme type i godteposer og sjokoladeplater koster det fra 200 og oppover pr kg.