Ekstra studiestøtte

Få ekstra studie støtte i tillegg til lånekassen

 

Nå er de fleste kommet inn på skole og gjør seg klar til et nytt år som student. Det mange vet og mange kommer til å merke er at lån og stipend fra lånekasser ikkje alltid er nok for at studie økonomien skal gå rundt.

 

Veldig mange får hjelp fra foreldre, bruker oppsparte midler eller jobber i tillegg.

Det er også en annen mulighet som de fleste ikkje bruker og ikkje alle vet om. Det er noe som heter legat. Det finnes veldig mange legat i Norge du kan søke penger fra. Alle legatene har sine egne kriterier du må oppfølge for å ha mulighet til å få støtte til dine studier.

Det som er så flott er at det finnes en håndbok som blir utgitt vert år, der står alle legatene, søkekriterier og hvordan du går fremm. Du finner håndboken på salg her >>>>trykk her>>>>til 239 kroner liten pris å betale om du kan få støtte fra 1 eller 10 legat. (linken er sponset)

 

Eg kan nevne at når eg var lærling som kokk, søkte eg om reise støtte og penger til opphold fra legat. Det er fordi i læreperioden min reiste eg 3 uker til Litauen for å se hvordan det var å jobbe der + lære mer om matkulturen deres og ikkje det vanlige franske kjøkkenet som er mest vanlig.

Dette fikk eg støtte til og de andre som reiste på turen fikk også støtte. Vi fikk flere 1000 kroner. Det gjorde at vi fikk en lærerik tur, der vi fikk mye kunnskap og erfaring uten at det gjekk utover økonomien våres.

Men, ikkje tru det er enkelt, det tar litt tid å skrive en utfyllende søknad til legatet og du må skrive en ny for kvart legat. Du må også legge ved informasjon i noen tilfeller.

Ikkje bli skremt over at det tar litt tid for du får det igjen om du får et positivt svar fra et av legatene du søker på. Dette kan gi mange 1000 kroner i lommen din som du kan bruke på studiene.