Sparetips

Vi har funnet fremm til noen sparetips som vil hjelpe på i en trang student økonomi

1.Budsjett og regnskap, det er viktig å ha god kontroll på de egne utgifter og samtidig er det lurt å vite hva du trenger penger på. Derfor er det lurt å lage et budsjett der du tar høyde for dine faste utgifter samtidig som du legger litt av til uforutsette utgifter. I tillegg er det lurt å føre et regnskap over det du bruker, slik du har god kontroll over hvor mye penger som er igjen.

2.Mat, mat er en post som tar et kraftig innhugg på studentøkonomien. Derfor er det veldig viktig å planlegge middager, lunsj, frokost og kvelds. Gjerne sett av litt tid på søndager eller mandager til å gå over matvaretilbud og planlegg en ukes meny ut etter det som er på tilbud og gjerne kjøp nedsatte varer i butikkene som er satt ned i pris pga de nærmer seg dato.

3.Rester, har du rester etter middager, ta vare på de og gjerne frys de eller bruk til lunsj dagen etterpå. Det er veldig mye å spare i rester. Gjerne lag rester med vilje så har du billige middager i noen dager og fryser du de har du enkle middager når du vil ha noe raskt og enkelt.

4.Kafebesøk og kantine besøk. Det å ta en kaffe kopp på en cafe eller i kaninen på skolen er en veldig sosial aktivitet som veldig mange gjør daglig eller veldig ofte. Dette er noe som spiser veldig mye av dine økonomi og bør unngås. Saml dere heller hjemme oss hverandre over en kopp kaffe, eller en enkel lunsj. Ønsker dere å samles en annen plass, kok kaffe og gjerne ta med en matbit og spis sammen ute i en park eller ved en strand.

5.Bruk så lite mulig på kler som nødvendig, er ikke viktig å ha det nyeste av alt og de aller dyreste merkene. Du kan spare store penger på å samle sammen en gjeng å bytte kler. Du kan kjøpe brukte kler på Fretex eller på nettet. Ønsker du å kjøpe nytt finner du alltid store salg hos kjente nettbutikker som Nelly og Ellos. (linkene er sponset) De har alltid kler på salg til sterk reduserte priser. Det er dessverre kler som er gått av moten men er fremdeles flotte og gode å bruke.

6.Bøker og skolemateriell, Det kan være en stor fordel å prøve å kjøpe de fleste bøkene brukt. Det er fordi du vil spare store summer på brukte bøker.

7.Penger til overs. Har du brukt mindre penger en planlagt er det lurt å sette disse av på en sparekonto, hjerne en høyrente konto. Det lurt å alltid budsjettere med et lite overskudd. Det kan plutselig komme en ekstra utgift.

8.Festing, Det å feste høres som ofte med i student tidene og av og til kan det bli litt mye av det gode og i tillegg Koster det mye. Derfor er det lurt å alltid bruke kontanter når du reiser ut på byen og la kortet ligge igjen hjemme. Ha heller med førerkort. Det er gyldig som legg. Det er fordi da bruker

du ikkje mer en du har råd til.