Søtmons

Søtmons til Rikdom

 

 

Er du en søtmons? Du liker å spise noe godt til ettermiddags kaffen, eller du liker generelt å ha noe søtt i munn?

 

Da ligger egentlig viljen og muligheten der til å prøve å lage ditt eget snop? siden det kan være billigere en å kjøpe ferdig snop og I tillegg kan du selge det du ikkje greier å spise selv :)

 

En annen positiv ting er at det er stas å spise sitt eget snop og i tillegg er det alltid litt bedre når en har laget det selv, eller? Er jo også stas å servere venner og kjente noe en har laget selv, framfor noe en har kjøpt ferdig i butikken, eller?

 

men

 

Når en skal selge sitt eget snop, så trengs det en del tillatelser og i tillegg er det lurt å være registrert i Brønnøysund registeret.

Du må ha tillatelse av mattilsynet for å produsere snopet og i tillegg trenger du tillatelse for å selge snopet. Krav til produksjon av snopet er den vanskeligste tillatelsen å få. Siden du bør ha et godkjent kjøkken eller godkjent lokale til produksjon av næringsmiddel. Det er noe du kjeldent får tillatelse til ved bruk av kjøkkenet hjemme.

 

Derfor må du ha tilgang til et godkjent kjøkken, leie lokaler, leie kjøkken og det kan fort koste mye penger. Siden en også har mange ekstra utgifter så må en ha en litt stor produksjon som igjen fører til økte investeringer i utstyr.

 

Så har du en del kapital og får godkjenninger er det mulighet til å tjene penger her.

 

Erfaring:

 

Vår erfaring er for 10 år siden, men du måtte ha de samme tillatelsene den gangen.

 

Eg fikk tillatelse av mattilsynet til å produsere drops (fikk bare en midlertidig tillatelse av mattilsynet, siden eg gjennomførte det i en kort periode. ) og i tillegg fikk eg tillatelse av lensmann til å selge snopet på døra til personer i nabolaget midt.

 

Produksjonskostnadene mine var ikke høye, eg kjøpte inn sukker, druesukker, smak, fargestoffer, små plastposer og gaveband. Dette var ikke de største utgiftene og eg solgte det igjen til ca 200 kr pr kg. Dette gjorde at bruttofortjenesten var høy og utgiftene var lave. Hadde på den tiden tilgang til kostnadsfritt lokale og utstyr.

 

Eg var fornøgd med inntektene forhold til hvor mye arbeid det var å lage og pakke snopet. . Godt betalt :)

 

Obs!!!

 

Husk, ønsker du å prøve deg på dette? Husk å få alle tillatelser og hold deg oppdatert på lover og forskrifter. Er strenge regler når det gjelder omsetning av mat og ikkje minst produksjon av mat.

 

Døren til mulighetenes verden er der, det er bare å tørre å gå igjennom den og starte på livet mot drømmen om eget firma eller om ekstra inntekter.

 

Treng du noen til å følge deg på veien? så følger vi deg gjerne! Ta kontakt i dag: post@okonomibloggen.com

Tente vi et lys nå? om vi gjorde det? følg oss videre og se om noen av våres prosjekter faller i smak. Trenger du hjelp til prosjektet ditt og ønsker rettleiing fra oss? gjerne kontakt oss på: post@okonomibloggen.com

Obs!!!

 

 

Ikkje gå inn i den onde sirkelen der du bare kommer på nye forettningsideer eller ideer som kan gi deg inntekter uten å gjenomføre noen av de.

 

Vi har selv vert i denne onde sirkelen men kommen oss ut av den!!! Ønsker du hjelp til å komme deg ut av den kontakt oss:

 

post@okonomibloggen.com

 

eller følg oss på facebook og på nettsiden våres :)