Satse Bear

Døren til mulighetenes verden er der, det er bare å tørre å gå igjennom den og starte på livet mot drømmen om eget firma eller om ekstra inntekter.

 

Treng du noen til å følge deg på veien? så følger vi deg gjerne! Ta kontakt i dag: post@okonomibloggen.com

Tjen penger på kursfall

 

 

Aksjekursen raser og du tjener penger ;)

 

 

Alle husker 2008 da det sto side opp og ned i avisene om børsene som sluttet i kraftig minus dag etter dag. Aksjekursene var i fritt fall og mange tapte store penger.

 

Men

 

Noen satt og smilte fra øre til øre. Rødere det var på børsen, og jo mer og mer aksjene raste i verdi. For de satt og håvet inn penger som gress.

 

Det er noe mange driver på med og i disse dager når oljeprisen faller er det mange som tjener gode penger på det. Eller når foreksempel Statoil synker i verdi.

 

Så hvordan kan du tjene på at en aksje/råvare synker i verdi?

 

Det kalles shortsalg. Med det menes at du låner aksjer/ råvare som du selger, med avtale om å levere de tilbake. Mens du venter på at du må kjøpe aksjer/råvare tilbake på markedet håper du at de synker i verdi. Da tjener du differansen. Stiger kursen derimot vil du tape penger.

 

Et minus med dette er at en aksje kan synke viss mange prosent men den kan stige til himmels.

 

 

Et dømme er at du låner aksjer med en verdi på 140 kr pr stykk og selger de. Når du skal levere de tilbake koster de kun 100 kroner stykke. Da tjener du 40 kroner pr stykk. Noe som gir deg en god fortjeneste :)

 

En annen måte er å kjøpe seg inn i ETF som er Bear. Da kan du også velge om du vil være i en råver, indeks eller et enkelt selskap. I tillegg kan du velge hvor høy gearing du ønsker.

 

Det som er positivt med en ETF er at du kan kjøpe og selge den som en aksje og er et fint for småsparere. Det gjør det enkelt å satse bear til en liten inngangsbillett, men husk at du må betale kurtasje når du kjøper en ETF. I tillegg kan du velge ETF der risikoen er spredd.

 

 

Vi har selv testet det å kjøpe og selge ETF og har variert resultat. En av de mest positive periodene var i 2008 da børsene falt kraftig.

 

Men

 

Aldri sats mer en du har råd til å tape, en vet aldri når markedet snur og en kan tape.

 

Har du spørsmål, gjerne send til post@okonomibloggen.com

 

M.V.H

 

Okonomibloggen.com