gjeldshåndtering

Det mentale er det største hinderet, Ønsker om å greie seg selv og finne sine egne løsninger er ikke alltid det beste. Vær alltid tidlig ute, når du ber banken din om hjelp og vær åpen om din situasjon. Banken ønsker å hjelpe så lenge du ikke hindrer deg selv og er åpen for løsninger og legge om din livstil for å bedre din økonomi.

Our Services


Når du ønsker hjelp fra banken for refinansiering eller for å få oversikt over økonomien din, kan du følge disse trinnene:


 1. Forbered deg på møtet:


  • Samle all nødvendig dokumentasjon, inkludert oversikt over gjeld, inntekt, utgifter, og annen relevant økonomisk informasjon.
 2. Kontakt banken:

  • Ta kontakt med din lokale bank eller avdeling for å avtale et møte. Noen ganger kan det også være mulig å starte denne prosessen online eller via telefon.

 3. Be om en økonomisk rådgiver:

  • Be om å få snakke med en økonomisk rådgiver i banken. Disse fagfolkene er spesialiserte i å hjelpe kunder med å håndtere gjeld og planlegge økonomien.

 4. Beskriv din situasjon:

  • Vær åpen og ærlig om din økonomiske situasjon. Forklar grunnen til at du søker hjelp, enten det er behov for refinansiering, reduserte rentesatser eller bare generell veiledning.

 5. Del din økonomiske informasjon:

  • Gi banken all nødvendig informasjon, inkludert detaljer om eksisterende gjeld, inntekt, utgifter, og eventuelle spesielle omstendigheter som kan påvirke din økonomi.

 6. Spør om refinansieringsmuligheter:

  • Spør banken om mulighetene for refinansiering, spesielt hvis du har høy rente på eksisterende gjeld. Diskuter vilkår og betingelser for eventuelle nye lån eller refinansieringsavtaler.

 7. Be om hjelp til budsjettering:

  • Dersom du trenger hjelp til å lage en realistisk budsjetteringsplan, spør banken om de kan gi veiledning og råd om hvordan du kan organisere økonomien din bedre.

 8. Få informasjon om støtteprogrammer:

  • Noen banker tilbyr programmer eller tjenester for å hjelpe kunder i økonomisk vanskeligheter. Spør om det er noen slike programmer tilgjengelige.

 9. Vurder alternativer og spør om råd:

  • Diskuter eventuelle alternativer og spør bankens rådgiver om deres anbefalinger basert på din situasjon.

 10. Ta deg tid til å vurdere:

  • Før du tar en beslutning, ta deg tid til å vurdere alle tilbud og informasjon som er gitt. Ikke føl deg presset til å ta raske avgjørelser.

Husk at banken er der for å hjelpe deg, og de kan tilby skreddersydde løsninger basert på din individuelle situasjon. Å være åpen og samarbeidsvillig under møtet vil bidra til en mer effektiv og nyttig diskusjon.


Husk, tidligere en er ute, bedre blir resultatet. Ikke alltid en kan fikse ting selv.


Dette innlegger er skrevet med hjelp av chatgpt, Eg er heller ikke utdannet innen dette feltet, dette er råd til meg selv som dere har muligheten å se og kan gjøre egne vurderinger basert på det.

Når budskjett og livstill er i sammsvar med gjeldskostnader kan du slappe av og nye livet innen for de satte rammer. 

Adam Kohn, Client

Do you have any questions?

Feel free to to reach out to us -